Columns van Yogacentrum Vlaardingen

Stacks Image 873

Spanningen in ons denken

Yoga heeft niet alleen een weldadige invloed op de souplesse en lenigheid van het fysieke lichaam. Wat velen zich niet realiseren dat de houdingen, strekkingen en ademhalingsoefeningen in de Hatha Yoga ook voor de ontspanning van onze ‘mind’ zorgen. De Engelstalige term ‘mind’ gebruik ik hier als de representatie van ons etherische mentale lichaam of onze denkgeest. Mind als begrip of definitie geeft in mijn beleving een betere omschrijving van wat ik bedoel dan het Nederlandse woord brein, verstand of geest.
Lees verder...
Lichaam als tempel van de ziel

Het lichaam als gesprekspartner

Het lichaam is de tempel van onze ziel. De woning waar onze ware essentie verblijft en hierdoor zichzelf kan uitdrukken in de fysieke wereld van alle dag. Via het fysieke lichaam kan de ziel ideeën vormgeven en manifesteren, actief zijn in woord en gedachte en naar eigen inzicht een levenswereld neerzetten waarmee het steeds weer opnieuw een mooiere versie van zichzelf kan creëren. Groeien als mens wil zeggen dat we onze zielsessentie of goddelijkheid stukje bij beetje laten samensmelten met ons mens-zijn.
Lees verder...
Stacks Image 862

De 6 vormen van overvloed die yoga je brengt

Yoga gaat niet alleen over de asana’s of houdingen die je tijdens een yogales op je mat beoefent. Yoga is een brede en prachtige filosofie c.q. wetenschap welke de mens kan helpen om balans, eenheid en harmonie te herstellen in elk aspect van het leven. Het is het “werk” dat je zelf mag of kunt verrichten om je ware essentie weer naar de oppervlakte te laten borrelen. Het ware “Zijn” herstellen of verstevigen waar lichaam, ziel en geest optimaal met elkaar samenwerken.
Lees verder...
Stacks Image 684

Herfst en Yoga

De herfst is het seizoen van transformatie. Je ziet dit gebeuren overal om je heen in de natuur. Tegelijkertijd is het ook het seizoen van het planten van nieuwe zaden om in de lente weer te laten bloeien. Zo buiten, zo binnen. Wanneer je je verbonden voelt met jezelf en de natuur zul je ook weten dat het wisselen van de seizoenen impact heeft op je eigen staat van zijn. Eigenlijk zouden wij als mens, net als de natuur, aanpassingen in onze lifestyle moeten maken wanneer de dagen korten. Enkele veranderingen maken in onze dagelijkse routine om met de energie van de herfst en winter mee te bewegen.
Lees verder...
 Pag 1 / 1 
Laat het innerlijk spreken

Centre for conscious creation

Balans tussen denken en voelen

Stacks Image 764
Buizengat 10
3134 AG Vlaardingen

Michel: 0653-848541 Silvia: 0610-698986

Blog van Yogacentrum Vlaardingen