website statistics
Yoga nidra sessies Vlaardingen

Voor lichamelijke, mentale en emotionele ontspanning

Yoga nidra is een krachtige techniek, afkomstig uit de tantra’s, waarmee je leert om bewust te ontspannen. Slaap wordt in de yoga niet aangemerkt als ontspanning, evenals het lekker ontspannen op de bank of het drinken van een heerlijke cappuccino niet als werkelijke ontspanning wordt gezien in de yoga. Yoga nidra is een systematische methode die complete lichamelijke, mentale en emotionele ontspanning voortbrengt. Tijdens de yoga nidra lijkt een persoon te slapen maar het bewustzijn van de persoon functioneert op een hoger niveau.
Als het ware komt men in een staat van zijn terecht tussen waak en dromen in. Iets wat mensen dagelijks (veelal onbewust) ervaren net voor het moment dat men in slaap valt of net voordat men ontwaakt. Deze staat van zijn wordt ook wel een somnabulistische slaap of hypnagogische slaap genoemd. Yoga nidra helpt je om het onderbewustzijn en het bovenbewustzijn te openen door een systematische methode. Yoga nidra verhoogt je concentratie vermogen en leert je focussen, iets wat vele voordelen biedt in het dagelijks leven.

De Yoga Nidra sessies zijn uit diverse componenten opgebouwd zoals bijvoorbeeld: voorbereiding, ontspanning, bewustzijnsrotatie, adem-bewustzijn, shankalpa, lichaamsbewustzijn, sensatie bewustzijn, chidakasha en afsluiting.

Verschillende versies te downloaden
Stacks Image 916361
Stacks Image 916351
Impressie audio

De audio blijft eigendom van Yogacentrum Vlaardingen en is alleen bestemd voor persoonlijk gebruik en mag dus niet gedeeld worden of openbaar gemaakt worden via de bestaande media kanalen.

Richtlijnen voor Yoga Nidra

 • default_title

  Zorg dat het lichaam vóór de Yoga Nidra eerst wordt opgewarmd met enkele yoga oefenening.

 • default_title

  Beoefen Yoga Nidra het best in Shavasana (liggend op de rug) op de vloer of yogamat.

 • default_title

  Wanneer je lichaam het toelaat, liefst geen kussen onder het hoofd of anders een heel dun kussen of gevouwen handdoek.

 • default_title

  Tijdens de sessie kies je jouw Sankalpa. Begin deze altijd met; Ik zal …..

 • default_title

  Wanneer lang liggen niet mogelijk is of wanneer je snel in slaap valt, kun je eventueel Yoga Nidra ook zittend beoefenen.

 • Show More

Yogacentrum Vlaardingen

Kwaliteit in ontspanning

Buizengat 10
3134 AG Vlaardingen

0653-848541

Stacks Image 916302